Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین سلطان‌محمدی منتقد سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار مهر درباره سریال «دلدادگان» ساخته منوچهر هادی که دیشب ۴ آبان ماه پخش آن در شبکه سه سیما به پایان رسید، گفت: من نتوانستم قصه این سریال را دنبال کنم اما از دیروز که حاشیه های نبود یک بازیگر در پایان بندی سریال را می بینم متعجب شده ام.

وی ادامه داد: مردم مدتی سریالی را با همه فراز و فرودهایش دنبال کرده اند و بعد در قسمت آخر، عاقبت بازیگر اصلی سریال را نمی بینند چون آن بازیگر به دلایل مالی یا هر مساله دیگری که با گروه سازنده داشته، نتوانسته است در پایان بندی حضور یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساله این است که آیا کارگردان یا فیلمنامه نویس نمی توانستند پایان بندی دیگری برای این مجموعه بیندیشند که مخاطب دچار سردرگمی نشود و یا نمی شد از فردی مشابه یا گریم مشابه استفاده شود و یا حتی با نمای دوربین از بالا و یا پشت بازیگر صحنه ای را نشان دهند و به گونه ای قصه را رقم بزنند که برای مخاطب سوال ایجاد نشود تا اینکه مطرح شود که او سریال را رها کرده است؟

این منتقد سینما و تلویزیون اظهار کرد: ما قوانین کارفرما و کارگر داریم و اگر بازیگر در پایان بندی کار حضور نیابد این مساله مربوط به مباحث اداری و مالی می شود که پشت صحنه ماجراست و نباید روی صحنه دیده شود و این نشان می دهد که تیم سازنده نتوانسته است پایان فیلمنامه و هدفی را که در نظر داشته است به مخاطب برساند.  

ضعف تیم سازنده بود که نتوانستند کار جمع کنند

وی با اشاره به اینکه بازیگر نیز رفتار غیرحرفه ای داشته است، اضافه کرد: این پایان بندی که نمایش داده شد ضعف تیم سازنده بود که نتوانستند کار جمع کنند و بعد از اینکه مخاطب سردرگرم می شود تقصیر را صرفا بر گردن بازیگر می اندازند. این کوتاهی است که ما در اینجا مسئولیت فیلمبردار، کارگردان و فیلمنامه نویس را سهیم ندانیم چراکه می توانستند پایان بهتری را برای مخاطب رقم بزنند.

سلطان محمدی اظهار کرد: تماشاگر به تماشای یک سریال عادت کرده است و منتظر است بداند انتهای روایت چیست اما با یک پایان بندی سردرگم مواجه می شود. به هر حال این سریال توانسته است مخاطب را به خود جذب کند و مشخص است که مخاطب آن را دوست داشته که دنبال کرده است و باید برای پایان بندی هم نتیجه درستی را رقم می زدند و بر مشکل پیش آمده فائق می آمدند.

این منتقد با اشاره به قصه سریال «دلدادگان» اظهار کرد: امروزه درصد بالایی از مردم جامعه ماهواره دارند اما همین که قصه «دلدادگان» را دنبال کرده اند یعنی سریال در جذب آنها موفق بوده است. البته مخاطب تلویزیون قانع است و با توجه به سریال هایی که در دیگر شبکه ها وجود دارد این اثر را با همه فراز و فرودها در پخش و ضعف های آن دنبال کرده است.

وی با اشاره به علاقه بیننده ایرانی به سریالی با فرهنگ خودش گفت: هر تحلیل سختگیرانه ای هم که نسبت به تلویزیون وجود داشته باشد باید بپذیریم که تصاویر و کاراکترهای تلویزیونی نسبت به دیگر حوزه ها و حتی شبکه نمایش خانگی همخوانی بیشتری با اصول ما دارد. سریال های تلویزیونی با ذهنیتی عمومی تولید می شوند و المان هایی در آنها رعایت می شود که اصول ابتدایی فرهنگ و کل کشور را پوشش دهد.

این منتقد و کارشناس حوزه رسانه درباره دیگر سریال های تلویزیونی در این شب ها اظهار کرد: من مشتاقانه به انتظار پخش سریال «نجوا» به کارگردانی ابراهیم شیبانی نشستم چون بازیگرانی حرفه ای در این کار بازی می کنند اما همان قسمت اول را که دیدم دلزده شدم. سریال باید بتواند معرفی خوبی نسبت به شخصیت ها داشته باشد و داستان را در موقعیت مناسبی جلو ببرد درحالیکه در این سریال داستان اینگونه پیش نمی رود.

«نجوا» نتوانسته است جریان سازی کند

سلطان محمدی با اشاره به قصه این سریال اظهار کرد: من شک دارم که این سریال به خوبی بتواند قصه اش را روایت کند و تعجب می کنم که شبکه یک که اصلی ترین شبکه است چرا باید چنین اثری را نمایش دهد. «نجوا» در مدتی که روی آنتن رفته است حتی واکنش و نقدی هم در بر نداشته و نتوانسته است جریان سازی کند و معلوم می شود برای مخاطب عام هم جذاب نبوده است.

وی در پایان با اشاره به اینکه این شب ها سریال کره ای «افسانه اوک نیو» را از شبکه سه دنبال می کند، گفت: این مجموعه، اثری قصه محور است که به صورت چندوجهی داستان هایش را جلو می برد و کاراکترهایی دارد که برای مخاطب جذاب است.

سریال «دلدادگان» با قصه چند خانواده در سه فاز حال، گذشته و حال روی آنتن شبکه سیما رفت که پانته آ بهرام بازیگر نقش افسانه یکی از شخصیت های اصلی این سریال بود. این بازیگر دیشب در قسمت پایانی سریال که باید عاقبت کارهایش نمایش داده می شد حضور نداشت. این پایان بندی با سوال مخاطبان مواجه و باعث شد پانته آ بهرام ماجرا را به بدقولی صداوسیما ارتباط دهد و بعد از آن کارگردان و برخی دیگر از بازیگران اعلام کردند که او برای بازی در قسمت آخر حضور نیافته و ممیزی در کار نبوده است. آنها همچنان گفتند و نوشتند که کاش پانته آ بهرام در قسمت آخر حضور پیدا می کرد تا داستان به شکل بهتری خاتمه می یافت. گرچه پانته آ بهرام اشاره ای به مضمون بدقولی صدا و سیما نکرده است ولی گفته می شود این مشکل به تسویه نشدن دستمزدها برمی گردد.

کد خبر 4442677 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: سریال ایرانی شبکه سه سیما شبکه یک سیما نقد تلویزیون اربعین ۹۷ تئاتر ایران هالیوود فیلم سینمایی اربعین 97 سینمای مستند سریال ایرانی موسیقی ایرانی فیلم کوتاه برنامه تلویزیونی اربعین حسینی پوستر رادیو کارگردان تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۵۹۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد

اعتماد نوشت: بهنام تشکر به‌تازگی در برنامه «زودیاک» که در شبکه نمایش خانگی پخش می‌شود، حضور یافته و از بازیگران اصلی است.

گفت‌وگوی زیر به این مناسبت با او انجام شده است.

دلیل حضورتان در برنامه زودیاک، علاقه به بازی مافیاست یا حضور در یک گیم شو به عنوان یک تجربه متفاوت در قالب تصویر؟

من بازی مافیا را دوست دارم و از اولین نفراتی بودم که در تلویزیون مافیا اجرا کردم و گاد بازی بودم. هرچه سری‌های جدیدتری از مافیا تولید شد، نقش‌های بیشتری روی کار آمد که برای من جذاب بود. زودیاک هم سناریوی جذاب و متفاوتی داشت و وقتی دوستان دعوت کردند تصمیم گرفتم که در برنامه زودیاک باشم.

گرداندن بازی مافیا را بیشتر دوست دارید یا بازی کردن را؟

گرداندن بازی را بیشتر دوست دارم. اینکه سفید باشم برایم لذتبخش‌تر است.

نظرتان در مورد مدل اجرا و گردانندگی محمد بحرانی در زودیاک چیست؟

محمد را خیلی زیاد دوست دارم و به نظرم در هر جایی که قرار می‌گیرد، مخاطب همراهش است. فکر می‌کنم در فصل اول زودیاک، کمی با احتیاط گرداندن بازی را پیش می‌برد و مراعات بازیکن‌ها را می‌کرد. اطمینان دارم که خودش هم به این فکر کرده و در فصل دوم، به تغییر مدل گردانندگی بازی فکر کرده است.

از تجربه کار در نمایش خانگی و تفاوتش با تلویزیون بگویید؟

من تقریبا جزو اولین نفراتی بودم که نمایش خانگی را با سریال ساخت ایران تجربه کردم. ساخت ایران اولین سریالی بود که به صورت دی وی دی منتشر شد. این دو مدیا، تفاوت‌های مشخصی دارند. محدودیت‌های صدا و سیما، فیلمنامه‌هایی که تثبیت می‌کند، ناظران پخشی که دارد با نمایش خانگی متفاوت است. فضای کار در پلتفرم‌ها راحت‌تر است و به این واسطه، کارگردان‌ها، نویسنده‌ها به تبع آن بازیگران دست‌شان در کار بازتر است. این‌ها مواردی است که همه می‌دانند و البته خیلی هم پیچیده نیست.

به عنوان کسی که بخش زیادی از تجربیات کاری‌اش را به نقش‌آفرینی در سریال‌های تلویزیون اختصاص داده، ممکن است که شما هم مثل خیلی‌ها، نگران حال این روز‌های تلویزیون باشید. از نظر شما تلویزیون چطور می‌تواند به وضعیت سابقش برگردد؟

تلویزیون باید به همه نظرات مردم توجه کند و برای همه اقشار مردم برنامه بسازد، نه فقط برای عده‌ای خاص. مدیران تلویزیون فعلی، تمرکزشان را بر چیز‌هایی گذاشته‌اند که فقط و فقط خودشان قبول دارند در حالی که خودشان هم خیلی خوب می‌دانند که بخش زیادی از مخاطب‌شان را از دست داده‌اند و به نظر می‌رسد که با این شیوه‌ای که پیش می‌روند، خیلی هم برای‌شان مهم نیست. امیدوارم که این مدیران عزیز، تجدیدنظری در روند سیاستگذاری‌شان داشته باشند که تلویزیون مثل دهه هشتاد یا حتی اوایل دهه نود، دوباره به اوج خودش برگردد و با سریال‌های پرطرفداری مثل ساختمان پزشکان و دودکش و باقی سریال‌های خوب و موفق، مردم و مخاطب را برای خودش حفظ کند. من فکر می‌کنم مردم هنوز هم انتظار دارند تلویزیون به رسانه اصلی و ملی همه افراد جامعه تبدیل شود.

به سریال ساختمان پزشکان اشاره کردید؛ تیم سازنده این سریال، تجربیات خوبی در تلویزیون رقم زدند. به نظرتان جای خالی چهره‌های دهه‌های قبل چقدر در تلویزیون احساس می‌شود؟

به نظرم بیشتر از جای خالی کسانی که در آن سریال‌ها یا برنامه‌ها کار می‌کردند، جای خالی برنامه‌های‌شان احساس می‌شود. این وضعیت، نتیجه مدل تصمیم‌گیری فعلی است. اتفاقا همان عوامل الان تجربیات‌شان بیشتر شده و ممکن است در شرایط مطلوب، خیلی بهتر از قبل کار کنند. باز هم تأکید می‌کنم که تصمیمات تلویزیون مهم است و به نظرم خیلی هم جرات و جسارت ویژه‌ای نمی‌خواهد. به هر حال آن برنامه‌ها و سریال‌های خیایان خلوت کن در همین تلویزیون، تولید و پخش شده‌اند.

ترجیح‌تان کار در فضای کمدی است یا جدی؟

در حال حاضر به فضای کمدی نمی‌توانم فکر کنم و راستش اصلا کمدی در من گم شده و دلایلش را هم همه می‌دانیم. اما به دور از شرایط فعلی، فضای جدی و درام را بیشتر دوست دارم.

دیگر خبرها

  • تصویر قدیمی از بازیگر معروف و برادرزاده‌اش + عکس
  • عمو پورنگ با «لالایی» بازیگر می‌شود / جزئیات پخش سریال عمو پورنگ در شبکه نمایش خانگی
  • مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس)
  • عمو پورنگ بازیگر شد
  • مردان سلبریتی که فیلر تزریق کرده‌اند
  • وقتی سرگرمی، قربانی بزرگ شعار دادن می‌شود /چرا «نون خ» در فصل پنجم مورد استقبال قرار نگرفت؟
  • محمود گبرلو بازیگر شد
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • (عکس) استایل جالب بازیگر زن سریال «گاندو» در ترکیه
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین